ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Απόστολος Αλτάνης

Ο Executive Chef του Hyatt Regency Thessaloniki  έχει  πελάτες που τον ακολουθούν και επισκέπτονται την πόλη για να απολαύσουν τις δημιουργίες του.

BIO

Thoughts for Thought by Απόστολος Αλτάνης

Γεννήθηκα στην Αργιθέα Καρδίτσας όπου πέρασα μεγάλο μέρος των παιδικών μου χρόνων. Μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη. Τα δυο αυτά μέρη είναι εξάλλου και αυτά που χαρακτηρίζουν την γευστική μου ταυτότητα.

Πήρα πτυχίο στον τομέα φυτικής παραγωγής και συνέχισα στους τομείς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων. Αποφοίτησα επίσης από την σχολή κρεοπωλών, ενώ συνεχίζω ως σήμερα να επιμορφώνομαι παρακολουθώντας σεμινάρια που αφορούν όλους τους τομείς του κλάδου. Από την παραδοσιακή κουζίνα έως και τη σύγχρονη ελληνική, τις νέες τάσεις στην εστιατορική σκηνή, αλλά και τις ξένες κουζίνες.

Η επαγγελματική μου πορεία ξεκίνησε ταυτόχρονα με την φοίτηση μου στη σχολή σε πολύ νεαρή ηλικία. Από τότε έχω ασχοληθεί με όλα τα είδη στην εστίαση, από ψητοπωλεία, παραδοσιακές ταβέρνες και fast food έως ξενοδοχεία 5 αστέρων με πολυβραβευμένα εστιατόρια. Έχω περάσει από όλα τα πόστα που υπάρχουν ανεβαίνοντας ένα - ένα τα σκαλιά φτάνοντας μετά από μια μακρά πορεία στις υψηλότερες θέσεις. Έτσι τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στη θέση του Executive Chef του Regency Casino και του Hyatt Regency Thessaloniki. Εδώ και αρκετά χρόνια διδάσκω σε ιδιωτικές σχολές γιατί πιστεύω στο μέλλον των νέων επαγγελματιών.

Ο χώρος της εστίασης μ’έχει προικίσει με πολλές επιτυχημένες συνεργασίες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό: Ambassador της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων σε Αγγλία, Αμερική, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία κ.α., εκπρόσωπος του ομίλου της Hyatt σε Μεξικό, Ρωσία, Τουρκία, καθώς και σε πολλά άλλα μέρη, πολυάριθμες παρουσιάσεις σε σεμινάρια και εκθέσεις, quest chef σε εκδηλώσεις στην Ινδονησία, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία και γενικότερα ανά τον κόσμο. Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και σχεδόν για όλες τις πόλεις της Ελλάδας όπως Αθήνα, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Σαντορίνη, Σέρρες, Καβάλα κ.α.

Η επιτυχία είναι πάντα το αποτέλεσμα πολλής δουλειάς και φυσικά μιας εξαιρετικής ομάδας συνεργατών. Όλα αυτά τα χρόνια ο σκοπός μας είναι να προσφέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στους πελάτες που μας τιμούν με την προτίμηση τους. Έτσι γινόμαστε όλο και καλύτεροι με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε την επιβράβευση τόσο των πελατών μας όσο και των συναδέλφων μας. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπω τα εστιατόρια Alfredo’s και Alfredo’s garden του Regency Casino Thessaloniki, καθώς και το Ambrosia του Hyatt Regency Thessaloniki να πρωταγωνιστούν ανελλιπώς σε όλες τις λίστες των βραβευμένων εστιατορίων και να φέρνουν τη Θεσσαλονίκη στο προσκήνιο της γαστρονομίας.