ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δημήτρης Χρονόπουλος

Ο Pastry Chef που μας μαθαίνει πως "ένα πετυχημένο γλυκό θα πρέπει να διεγείρει όσες περισσότερες από τις αισθήσεις μας".

BIO

Dessert Wanderer by Δημήτρης Χρονόπουλος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Γαλάτσι με καταγωγή από την Καλαμάτα. Δεν ήμουν καλός μαθητής, βαριόμουν εύκολα, ήμουν όμως πολύ καλός στις ξένες γλώσσες και επειδή είχα στο μυαλό μου το "ξενοδοχείο - θάλασσα - ήλιος - τουρισμός" σαν κάτι πολύ καλό, σαν απόλαυση, μου άρεσε η ιδέα να ασχοληθώ με τα τουριστικά επαγγέλματα.

Το 1992 αποφοίτησα από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΣΤΕ).

Εκπαιδεύτηκα και εργάστηκα ως Pastry Chef και Pastry Chef Consultant σε πολλά αξιόλογα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin.

Το 2006 η Ελευθεροτυπία με τίμησε με το βραβείο Καλύτερου Ζαχαροπλάστη στην Ελλάδα για το 2005-2006.

Το 2007 ξεκίνησα η συνεργασία μου με την εταιρία Deals και την Valrhona ως τεχνικός σύμβουλος της σοκολάτας Valrhona στην Ελλάδα, ενώ 3 χρόνια αργότερα η Valrhona S.A με επέλεξε ως Ambassador για Ελλάδα, Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Ταξιδεύω μαζί της στο εξωτερικό κάνοντας σεμινάρια και training.

Παράλληλα από το 2007 δραστηριοποιούμαι στον ευρύτερο χώρο της ζαχαροπλαστικής ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, με βασικά αντικείμενα την άρτια οργάνωση και λειτουργία ενός χώρου ζαχαροπλαστικής, αλλά και την προώθηση πρώτων υλών ή προϊόντων μέσω της έρευνας και δημιουργίας tailor made συνταγών, παρουσιάσεων και διαφημιστικών καμπανιών.

Τα τελευταία χρόνια έχω λάβει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές ως καλεσμένος, καθώς επίσης και ως κριτής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Bake Off Greece. Έχω μόνιμη συνεργασία με σχολή ζαχαροπλαστικής, καθώς επίσης και την επιμέλεια σε ξενοδοχείο & εστιατόριο στη Μύκονο.

Tη δουλειά μου δεν την έκανα ποτέ για να βγάλω λεφτά. Όπου πήγαινα, παρόλο που ήταν καλύτερα, τα χρήματα ήταν λιγότερα, γιατί μου δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για να κάνω αυτό που ήθελα. Τίποτα δεν είναι ιδανικό ούτε εύκολο. Είχαν περάσει πάρα πολλά χρόνια που δούλευα και δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έκανα καριέρα.

Περνώντας απ' όλους τους χώρους της εστίασης για το γλυκό, κατάλαβα ότι και το ζαχαροπλαστείο πρέπει να προσφέρει την εμπειρία στον πελάτη, σε όποιον το επισκέπτεται, ώστε να πάρει κάτι για την πολύ προσωπική του στιγμή. Ένα πετυχημένο γλυκό θα πρέπει να διεγείρει όσες περισσότερες από τις αισθήσεις μας.

Το πιο μεγάλο όφελος από τη δουλειά μου είναι το ότι ξυπνάω κάθε μέρα ξεκούραστος ψυχολογικά και κάνω μόνο πράγματα που με ευχαριστούν. Και νομίζω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να κάνεις ένα επάγγελμα το οποίο είναι και χόμπι σου παράλληλα.

Moto μου: “Η ζαχαροπλαστική θέλει υπομονή και επιμονή, αλλά χωρίς δημιουργικότητα και έμπνευση δεν γίνεται τίποτα”.