Αλέξανδρος Αλεξίου
Ο Pastry Chef του Hyatt Regency Thessaloniki που αποδεικνύει με τα γλυκά του ότι " η απλότητα είναι το κλειδί για την πραγματική κομψότητα" .
BIO
Simplicity is the Answer by Αλέξανδρος Αλεξίου
Ονομάζομαι Αλέξανδρος Αλεξίου και είμαι ο Pastry Chef του Hyatt Regency Thessaloniki. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη.
Αποφοίτησα από την ΤΕΣΤΕ – Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και μαθήτευσα δίπλα στον Ghislain Gaille στο Hyatt, ενώ μέντορές μου ήταν ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Δημήτρης Χρονόπουλος.
Tα ταξίδια μου σε Μιλάνο, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Παρίσι και η συμμετοχή σε διάφορες διοργανώσεις και σεμινάρια, όπως στο Greek Culinary Festival το 2006 του Hyatt Regency Belgrade, το opening στο εμβληματικό Park Hyatt Vienna τo 2014 και το μοντέρνο Hyatt Regency Atakoy Istanbul 2015, το Park Hyatt Vendome, το Hyatt Regency Bishkek,το Grand Hyatt Istanbul εμπλουτίζουν συνεχώς τις γνώσεις και τις τεχνικές μου. Επίσης, έχω συμμετάσχει σε βιβλία και περιοδικά γεύσης.
Οι ώρες δουλειάς είναι πάρα πολλές, αλλά αυτό με γεμίζει. Δεν σταματάω να ψάχνω από κάθε γωνιά της Ελλάδας να βρω καινούριες ιδέες ή να ανακαλύψω υλικά, δεν σταματάω να διαβάζω. Αλλά δεν το βλέπω ως εργασία. Η ζαχαροπλαστική είναι ξεχωριστή τέχνη που απαιτεί χρόνο και πάθος για να φτάσεις στο επίπεδο που θες.
Στόχος μου είναι όσο το δυνατό λιγότερο φορτωμένα γλυκά. Επιδίωξή μου είναι η ανάδειξη των πρώτων υλών. Απλά γλυκά που βγάζουν γεύση και άρωμα και εντυπωσιάζουν χωρίς να είναι υπερφορτωμένα.
Simplicity is the Answer by Αλέξανδρος Αλεξίου
-
Pastry
ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΨΗΛΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ;
29 Σεπτεμβρίου -
Simplicity is the Answer
Η ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ CRÈME BRÛLÉE
12 Μαρτίου -
Simplicity is the Answer
ΤΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ MOELLEUX ΚΑΙ SOUFFLE
02 Μαρτίου -
Simplicity is the Answer
Η 360° ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
27 Ιουλίου -
Simplicity is the Answer
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ
24 Ιουλίου